Устройство позволява на униформените да виждат през стени

2013-02-20 11:15:00
Устройство позволява на униформените да виждат през стени
Снимка: sxc.hu

Работата на полицаите определено не е от най-лесните. Те често са по петите на престъпниците, но невинаги успяват да си свършат работата. Американската компания Kopin Corporation и английската Ikanos Consulting разработиха съвместно hi-tek устройство, което дава възможност на униформените да виждат през стените и да идентифицират заподозрените по техния образ, пише в. „Daily mail“.

 

 

 

Golden-i ще даде на полицаите неподозирани възможности, които определено ще им бъдат от полза. Благодарение на инфрачервени сензори устройството позволява да се вижда и през стените. Продуктът се подчинява на гласови команди и реагира на движенията на главата, като подава важна информация. На дисплея може да се видят плановете на сградите, в които униформените провеждат своите акции.

 

 

Системата идентифицира заподозрените престъпници, като използва биометрия. Тя може да прави и проверки на автомобилните регистрационни номера, когато попаднат в полезрението на полицаите. Golden-i отчита от разстояние основните жизнени показатели и показва, когато настъпи нечия смърт.

 

 

Устройството ще бъде пуснато във варианти за обслужване на пожарникарите и за екипите на спешната медицинска помощ.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
"g0oD"_glr
преди 11 години

А, и аз искам такова! :D


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия